Wishful Singing

Merlijn Doomernik - Wishful Singing 1
foto – Merlijn Doomernik

Vijf zangeressen, die méér doen dan alleen maar zingen: dat is Wishful Singing.
De vijf klassiek geschoolde zangeressen combineren a cappella zang, een overtuigend verhaal en een theatrale uitvoering op het allerhoogste niveau op een geheel eigen wijze.

De zangeressen kennen elkaar van het Nationaal Jeugdkoor. Het klikte muzikaal zo goed dat zij besloten om gezamenlijk verder te gaan in female a cappella, een genre dat hen alle vijf zeer na aan het hart ligt. De topkwaliteit die Wishful Singing sindsdien heeft laten horen én zien, is wereldwijd uniek.

Het ensemble treedt regelmatig op in de Nederlandse concertzalen, zoals het Concertgebouw in Amsterdam, en is bekend van televisieprogramma’s als Podium Witteman, Maestro en De wereld draait door. Regelmatig zijn er buitenlandse tournees, onder andere door Japan, China, de Verenigde Staten, Duitsland, Spanje, Estland en Italië. Het repertoire is breed en loopt uiteen van werken uit de renaissance en de barok tot volksmuziek en close harmony.

Wishful Singing vergroot doelbewust en actief het repertoire voor gelijke stemmen door regelmatig opdrachtcomposities te verstrekken. Daarnaast werken de zangeressen veelvuldig en in allerlei verbanden samen met andere musici, artiesten en jong talent. Onlangs brachten zij hun nieuwste cd In Mysterium uit, ism Herman Finkers.

Wishful Singing bestaat uit:
Anne-Christine Wemekamp – eerste sopraan
Maria Goetze                           – tweede sopraan
Marjolein Verburg                  – mezzosopraan
Marjolein Stots                        – tweede alt
Wishful Singing Carlos Jacques 5
foto – Carlos Jacques

www.wishfulsinging.nl

%d bloggers liken dit: