Projectkoor

Opera Leusden zoekt zangers en zangeressen

Na het succes van de ‘Midsummer Dream’, brengt Opera Leusden dit jaar “IL BOSCO DELL’AMORE”, een muzikale belevenis op het Landgoed Leusderend in Leusden. Het stuk is gebaseerd op de barok opera “Gli Amori d’Apollo e di Dafne van Cavalli, maar wordt muzikaal en theatraal vertaald naar de huidige tijd. Regisseur Jos Groenier, dirigent Adrián Rodríguez van der Spoel en countertenor Kaspar Kröner tekenen voor de artistieke leiding van het project. 

Zing mee, beleef mee in het projectkoor

Naast de professionele cast wordt ook dit jaar weer een projectkoor samengesteld uit Leusdense en Amersfoortse amateurzangers en -zangeressen. 

Het koor heeft dit jaar ook een figurantenrol; dat betekent extra bewegen en speelplezier tijdens het optreden. 

Meezingen in het projectkoor is een uitgelezen kans om deel uit te maken van dit unieke muziekspektakel; ervaar hoe het is om te werken met een bevlogen dirigent die het projectkoor tot grote hoogten brengt. Zing samen met professionele zangers en zie wat er allemaal komt kijken bij zo’n grote operaproductie.

Audities 28 april en 6 mei

Er zijn twee auditiedagen gekozen, om zoveel mogelijk zangers in de gelegenheid te stellen hun stem te laten horen. 

  • Zaterdag 28 april tussen 10.00 en 14.00 uur
  • Zondag 6 mei tussen 13.00 en 16.00 uur

Beide audities worden gehouden om een nader te bepalen locatie, de locatie wordt na aanmelding aan je doorgegeven.

Voor het projectkoor zoeken we ervaren en enthousiaste zangers en zangeressen in de stemgroepen sopraan, alt, tenor en bas. In totaal hopen we op een koor van rond de 30 zangers.(M/V)

Omdat het artistieke team hoge muzikale ambities heeft, wordt gezocht naar zangers met ervaring in het zingen van klassieke muziek – in een (kamer)koor. Wij zoeken koorleden in alle leeftijdscategorieën, jong en oud en vitaal i.v.m. de bewegingen van het koor.  Ook het zelfstandig kunnen instuderen van de (blad)muziek is een pré. 

De audities worden gehouden in de vorm van een workshop, waarbij gekeken wordt naar een goede verdeling van de stemgroepen, leeftijden en theatrale vaardigheden. Bij de audities is het artistieke team aanwezig.

Belangrijke data

Repetities zijn op 27 mei, 3 juni, 17 juni, 24 juni en 1 juli in Leusden*.

De uitvoeringen van de opera zijn op 29 augustus (generale) en 6 voorstellingen op 30 & 31 augustus en 1 & 2 september. 

Koorleden worden ook verwacht in het weekend voorafgaand aan de opera (25 en 26 augustus) en op de repetitie-avonden voorafgaand aan de uitvoering.

Aanmelden

Meedoen aan deze unieke muzikale belevenis? Stuur een mail met daarin je ervaring in een koor, je stemgroep, je NAW gegevens en of je kunt op één van de twee genoemde data voor de auditie.

Aanmelden kan via projectkoor@operaleusden.nl, t.a.v. Martine van Driel coördinator projectkoor.