Projectkoor

Opera Leusden zoekt zangers en zangeressen

Na het succes van de ‘Midsummer Dream’, brengt Opera Leusden dit jaar “IL BOSCO DELL’AMORE”, een muzikale belevenis op het Landgoed Leusderend in Leusden. Het stuk is gebaseerd op de barok opera “Gli Amori d’Apollo e di Dafne van Cavalli, maar wordt muzikaal en theatraal vertaald naar de huidige tijd. Regisseur Jos Groenier, dirigent Adrián Rodríguez van der Spoel en countertenor Kaspar Kröner tekenen voor de artistieke leiding van het project. 

Zing mee, beleef mee in het projectkoor

Naast de professionele cast wordt ook dit jaar weer een projectkoor samengesteld uit Leusdense en Amersfoortse amateurzangers en -zangeressen. 

Het koor heeft dit jaar ook een figurantenrol; dat betekent extra bewegen en speelplezier tijdens het optreden. 

Meezingen in het projectkoor is een uitgelezen kans om deel uit te maken van dit unieke muziekspektakel; ervaar hoe het is om te werken met een bevlogen dirigent die het projectkoor tot grote hoogten brengt. Zing samen met professionele zangers en zie wat er allemaal komt kijken bij zo’n grote operaproductie.

Het projectkoor is inmiddels samengesteld. Wij zoeken nog mannenstemmen met name tenor en bas. Zie voor aanmelding het e-mailadres hieronder

Uitvoering

De uitvoeringen van de opera zijn op donderdagavond 30 augustus (generale) vrijdagavond 31 augustus, zaterdagmiddag en -avond 1 september en zondagmiddag en -avond 2 september. 

Koorleden worden ook verwacht in het weekend voorafgaand aan de opera 

  • 25 en 26 augustus
  • en op de repetitie-avonden voorafgaand aan de uitvoering: 28 en 29 augustus

Vragen

Vragen kan je stellen aan Martine van Driel-Keur, de coördinator van het projectkoor. Zij is de intermediair tussen het koor en de organisatie. Het handigst is je vraag te stellen per mail: projectkoor@operaleusden.nl

Bij spoed kan bellen of appen ook via 06-50671188.