Projectkoor

Het projectkoor is begonnen met de repetities onder leiding van dirigent Ineke Geleijns. En er wordt aandachtig geluisterd naar eerste regie aanwijzingen van Fabian Egli.

Sinds het eerste project van Stichting Opera Leusden in 2017 is er gewerkt met een projectkoor van amateurzangers uit Leusden en directe omgeving.
Voor veel zangers is het een geweldige ervaring om aan zo’n productie mee te doen, samen met professionele artiesten en muzikanten. Daarnaast is het opera-genre nog onbekend terrein dus ook muzikaal is het een enorme belevenis om mee te doen met een project van Opera Leusden.
De eerste productie “Midsummer dream” heeft een aantal zanger(e)s(sen) bij elkaar gebracht die nu nog steeds samen zingen als ‘Midspringdream’.

De sterke binding van de meeste zangers met Leusden zorgt tijdens de periode van uitvoeringen vaak voor extra ‘buzz’ in het dorp. Iedereen kent wel een zanger of vrijwilliger of bezoeker die betrokken is bij de productie. Muziek verbindt.
Toen de oproep kwam om mee te zingen in de nieuwste productie “Doek op!” was het enthousiasme overweldigend: iedereen snakt er weer naar om samen te zingen. En wie wil er nou niet samen met al die andere artiesten op het podium staan en de liefde voor muziek voeren en overbrengen op het publiek? Het koor kijkt er naar uit!

%d bloggers liken dit: