Projectkoor opera

De Midsummer Dream is een coproductie van professionals en vrijwilligers. Deze samenwerking is vrij uniek en hiermee worden de inwoners van Leusden en omgeving intensief betrokken bij de voorbereiding en uitvoering van de Midsummer Dream. Met name wordt het Projectkoor betrokken bij de individuele professionele zangers/zangeressen en de harmonie Lisiduna zorgt voor de  instrumentale omlijsting. Er worden speciale arrangementen geschreven die zijn ontleend aan de ‘Midsummernightsdream’ gebaseerd op de Fairy Queen van Henry Purcell.              Frits KlostermannDe repetitor van het Projectkoor is Frits Klostermann.

 

IMG_6685
13 maart: Eerste repetitie

 

In Leusden wordt op 25, 26 en 27 augustus voor het eerst een opera ten gehore gebracht gebaseerd op de ‘Midsummernightsdream’, het beroemde verhaal van William Shakespeare met muziek van Henri Purcell en Mendelssohn.

De opera wordt gebracht als een muzikale belevenis op het terrein van het feeërieke Kasteel Stoutenburg in Leusden.

De opera wordt uitgevoerd met professionele solisten en wordt geregisseerd door Joke Hoolboom, artistiek leider van Holland Opera.

Naast de professionele cast wordt een projectkoor samengesteld. De dames van het Projectkoor zijn als koor het gevolg van Titiania, de Elfenkoningin.

Er zijn inmiddels al voldoende kandidaten.

De repetities zijn op maandag  van 19:00 uur tot 21:00 uur bij Scholen in de Kunst: Locatie Leusden, Eikenlaan 1.

Er zijn 7 repetitieavonden gepland. De data zijn 8, 15, 22, 29 mei en 12, 26 juni en 3 juli . Daarna zijn er 3 avondrepetities met regie op 22, 23 en 24 augustus. In het weekend van 19/20 augustus worden op de locatie zelf repetities gehouden

%d bloggers liken dit: