Oscar Verhaar speelt Oberon

Oscar Verhaar – countertenor

Oscar Verhaar (Rotterdam, 1987) zong als jongenssopraan van het Rotterdams Jongenskoor vele malen solo in binnen- en buitenland (onder meer in Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Rusland en de VS). In 2012 sloot Oscar de masteropleiding zang Oude Muziek af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij studeerde bij Michael Chance, Jill Feldman, Lenie van den Heuvel en Peter Kooij. Daarnaast studeerde Oscar bij Lydia Vierlinger in Wenen en volgde hij masterclasses bij Carlos Mena, Deborah York, Eric Mentzel en Kees Boeke. In 2010 won Oscar de eerste prijs van de Austria Barock Akademie. In 2015 werd Oscar geselecteerd voor de Talent Stage op de Buma Classical Convention en voor de 6e Accademia Fundació Cima, die onder leiding van grootmeester Jordi Savall de Matthäus Passion uitvoerde in Barcelona.

OscarVerhaar_2017.jpg

Al sinds 2002 treedt hij op als solist in het oratoriumrepertoire, met werken van onder anderen Monteverdi, Vivaldi, Bach en Händel, en werkt hij samen met barokorkesten als Florilegium Musicum, Accademia Amsterdam en Collegium Ad Mosam. In 2008 debuteerde Oscar op het Festival Oude Muziek Utrecht met een liedprogramma rond Constantijn Huygens in de Fabulous Fringe serie. Ook zong hij met veel succes bij Opera Studio Nederland in Monteverdi’s Orfeo in de regie van Pierre Audi. In 2016 jaar zong Oscar in twee moderne opera’s: Friedrich Nietzsche Superstar voor de Operadagen Rotterdam en Bewogen Bewegen voor De Nationale Opera.

In de afgelopen periode was Oscar te gast bij het Early Music Festival Budapest (Bach Collegium Wien) en op Wonderfeel. In 2014 verscheen voor het label Quintone zijn eerste solo-cd, met muziek van Constantijn Huygens en diens Italiaanse tijdgenoten als Caccini, Kapsperger en Monteverdi.

%d bloggers liken dit: