Organisatie

 

Leusderend 5Door het overweldigende succes van onze eerste productie Midsummer Dream, heeft de Stichting Opera Leusden besloten om haar sluimerende droom, een jaarlijks terugkerend muziek-theater evenement te organiseren en te realiseren. Dat zal zich in de loop van de jaren tot een spraakmakend zomerspektakel ontwikkelen, waar kwaliteit, en het bereiken van een breed publiek, centraal staan.
De samenwerking van regionale culturele instellingen, regionale kunstenaars, betrokken inwoners en bedrijven, tezamen met het hoogwaardig professionele nationale en internationale kunstenveld, blijft het uitdagende speerpunt van de organisatie.

De opera vindt plaats op de prachtige locatie van Landgoed Leusderend. De locatie heeft naast de bosrijke omgeving een prachtig terrein met indrukwekkende gebouwen. Dat maakt het mogelijk om dit jaar de opera zowel binnen- als buiten te laten plaatsvinden.    En een mooie bijkomstigheid is dat het in 2018 exact 100 jaar gelden is dat de villa op deze plaats werd gebouwd in opdracht van Jhr. J.K.H. de Beaufort die sinds 1913 burgemeester was van Leusden. (destijds Hamersveld, Leusbroek en Stoutenburg)        Hieronder treft u een luchtfoto aan van de huidige locatie direct aan de A28.

 

Don Bosco klein

Na de eerste editie in 2017 waarin ‘Midsummer dream’ ons meenam naar de sprookjeswereld van William Shakespeare, is er nu gekozen voor een opera van Francesco Cavalli: Gli amori d’Apollo e di Dafne. Voor de muzikale belevenis en de bijzondere locatie is deze opera aangepast en omgedoopt in ‘IL BOSCO DELL’ AMORE’. Het verhaal gaat over de Liefde: we zien de liefde in al zijn verschijningsvormen. Geen mens ontkomt er aan en zelfs de Goden zijn in haar ban. De machtige God Apollo, zo een die alles kan krijgen, heeft ruzie met Venus, godin van de Liefde. Dat had hij beter niet kunnen doen. Zij geeft haar dochter Amore de opdracht Apollo met een van haar pijlen te verwonden, waardoor hij hevig verliefd wordt op de Nimf Dafne. Zij wil echter niets van hem weten en om aan haar opdringerige lusten te ontsnappen verandert ze in een boom, Waardoor Apollo niets kan uitrichten

De ambiance van Landgoed Leusderend  biedt de mogelijkheid om de voorstelling zowel op het imposante binnenplein als in de gebouwen te laten afspelen. Deze gebouwen en de omgeving vormen het enerzijds sprookjesachtige, anderzijds realistische decor voor onze voorstelling. Wederom bestaat het ensemble uit (internationale) professionals en amateurs, ditmaal aangevuld met een virtuoos barokorkest,
(o.a. met leden van Música Temprana)

Dirigent en muzikaal leider is Adrián Rodríguez van der Spoel, Regisseur is Jos Groenier.
Solisten zijn: Kaspar Kröner, Donij van Doorn, Emilio Aguilar, Fee de Ruiter, Fabian Egli en de 5 zangeressen van Wishfull Singing. Daarnaast spelen de Harmonie Lisiduna, een speciaal projectkoor, dansers en figuranten een belangrijke rol in de voorstelling.

Voorafgaand aan dit muzikale spektakel bestaat de mogelijkheid om alvast in Italiaanse, Goddelijke sferen te geraken: speciaal voor deze gelegenheid is er een “Antipasti dell’Amore” samengesteld door Qulichef en bestaande uit een keur van overheerlijke Italiaanse hapjes. In de aangename ambiance van het landgoed is het goed toeven. Gastvrouwen/-heren zullen U tijdig naar de eerste speelplek leiden, waarvandaan de tocht door het liefdesverhaal gaat starten.

Er worden 6 voorstellingen gehouden van 30 augustus t/m 2 september. Bij de tickets zijn de exacte data en aanvangstijden vermeld.  U dient tegelijk met het bestellen van de tickets de antipasta te bestellen, zie hiervoor tab tickets op deze website.

 

antipasta 1

De organisatie
De gehele muzikale belevenis wordt georganiseerd door een team vrijwilligers en in samenwerking met professionals ( cast, geluid, licht, productieleiding, regisseur en muzikaal leider etc.) en amateurs ( figuranten, projectkoor, harmonie etc.). Op deze site treft u bij de diverse tabs de informatie aan.

Het bestuur van de Stichting Opera Leusden is als volgt samengesteld:voorzitter: Ton Weevers , Secretaris: Cees Floor, Penningmeester Richard Klaassen

03kopie kopie

Links Cees Floor, Richard Klaassen, Ton Weevers

PROJECTGROEP

De projectgroep voor de opera bestaat uit onderstaande personen;

 • Bestuursleden, zoals bovenstaand
 • Mireille den Hartog, PR/communicatie
 • Martine van Driel-Keur, projectkoor
 • Dieuwke Biesma, kwetsbare groepen
 • Karin Hoogendijk, coördinator vrijwilligers
 • Marc Kocks, adviseur geluid/licht
 • Jos Voskuilen, techniek
 • Ellen Warnar, coördinator organisatie
 • Bart Wichers, webmaster en kaartverkoop
 • Margriet van der Wee, coördinator support cast.
 • Evelien Kooloos, creatief adviseur
 • Wilma van der Riet, contactpersoon gemeente Leusden

 

VRIJWILLIGERS GEVRAAGD

De Stichting Opera Leusden is op zoek naar vrijwilligers die deze zomer willen helpen bij de opera “IL BOSCO DELL’AMORE” van 30 aug. t/m 2 sept op het Landgoed Leusderend (vh Don Bosco). Er zijn 6 voorstellingen, 4 avonden ( 30 aug, 31 aug, 1 en 2 september) en 2 middagen (zaterdag 1 sept. en zondag 2 sept.) Vrijwilligers die ervaring hebben en minimaal 3 voorstellingen willen helpen hebben de voorkeur. En een goede conditie is belangrijk omdat je tamelijk veel moet lopen. Wij zijn op zoek naar : gastvrouwen/-heren, parkeerwachters, kassamensen, logistieke ondersteuning/sjouwers, schoonmakers, orkestbodes, barmensen. Ook zoeken wij coördinatoren met name voor de gastvrouwen/-heren, barmensen en parkeerwachten/logistiek. Geef bij u aanmelding je voorkeur op en de ervaring die je hebt als vrijwilliger. Geef daarnaast aan welke dagen je er kunt zijn. Op 29 aug. en 30 aug. overdag hebben wij met name behoefte aan logistieke mensen en sjouwers om alles klaar te zetten. Op de andere dagen zijn de diensten avonds van 17.30 uur t/m 23.00 uur en middags van 12.30 uur tot 18.00 uur. Na aanmelding ontvang je een bevestiging. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen en met name hoeveel keer je kunt komen maakt de organisatie een selectie en krijgt je nader bericht. In mei en/of juni worden er informatieavonden gehouden over het evenement en de verschillende functies van de vrijwilligers. Vorig jaar hebbende vrijwilligers met veel plezier een belangrijke rol gespeeld bij de eerste opera MIDSUMMERDREAM die plaats vond bij Kasteel Stoutenburg. Als het dit jaar weer net zo leuk wordt dan kun je als vrijwilliger naast je werkzaamheden genieten van de omgeving, van de bezoekers en van de voorstelling op de unieke locatie Leusderend. De vrijwilligers staan onder leiding van Karin Hoogendijk, zij is coördinator van de vrijwilligers en heeft veel ervaring met het werken met vrijwilligers. Je aanmelding graag mailen naar vrijwilligers@operaleusden.nl t.a.v. Karin Hoogendijk. Voor nadere informatie over de opera zie de website: operaleusden.nl

Indien u vragen heeft waarop u het antwoord niet aantreft op deze site dan kunt u mailen naar: info@operaleusden.nl  

 

 

%d bloggers liken dit: