Impressie 2019

OPERA LEUSDEN TEST NIEUWE FORMULE.

De Stichting Opera Leusden heeft de afgelopen jaren twee succesvolle grote opera’s georganiseerd op Kasteel Stoutenburg en op Landgoed Leusderend.

Niet ieder jaar kan een dergelijk groot evenement worden georganiseerd omdat met name de financiering veel voeten in aarde heeft.

Vandaar dat Opera Leusden is gaan zoeken naar vormen die binnen de doelstelling van de Stichting vallen en aangenaam zijn voor de bezoekers.

De vorm die nu bedacht is betreft een zogenaamd “Walking Opera Dinner”, met dezelfde elementen als bij de grote opera namelijk:  zang buiten, combinatie van professionals en amateurs en genoeglijk samenzijn met eten en drinken.

WOR 2

Woensdag 15 mei is de nieuwe formule uitgetest op Landgoed Leusderend met ruim 100 gasten, vertegenwoordigers van sponsoren en genodigden waaronder de Stichting Bach Leusden en de Valleiconcerten.

De gasten werden om 18.30 uur ontvangen met een drankje en amuse met op de achtergrond de muzikale klanken van Jeroen Sarphati aan de vleugel. De bezoekers werden welkom geheten door Ton Weevers voorzitter van de Stichting en in zijn speech ging wethouder Erik van Beurden in op het belang van cultuur. De jongeren van Down Town Leusden serveerden samen met de projectgroep de gerechten uit. Tussen de gangen door sprak ook burgemeester Gerolf Bouwmeester zijn waardering uit en met name had hij lovende woorden voor het projectkoor dat louter uit vrijwilligers bestaat.

WOR 1.jpg

Na de toespraken ging de hele groep wandelen door het mooie bos bij het landgoed en halverwege ontmoette ze daar een tramp (zwerver) in de persoon van zanger Fabian Egli die een paar prachtige liederen ten gehore bracht op zoek naar een voor hem ongrijpbare lady. De wandeling werd vervolgd en uit het niets verscheen daar als een flash mop het projectkoor zeer verrassend in de avondzon.

WOR 4.jpg

De tramp voerde de bezoekers mee naar het restaurant alwaar de lady (Donij van Doorn) in een prachtige rode robe op de vleugel had plaatsgenomen. Met een indrukwekkende aria “Meine Lippen” onder begeleiding van Jeroen Sarphati werd de tramp jaloers gemaakt.

Na het voorgerecht was er een muzikaal blok waarin de lady en de tramp toenadering met elkaar zochten en het projectkoor het prachtige “hush no more” zong uit de opera Midsummerdream. 

WOR 5.jpg

Na het hoofdgerecht gingen de gasten naar de voorzijde van de villa om daar te genieten van het echte samenzijn van de lady en de tramp in het prachtige avondlicht. In het restaurant stond het dessert klaar en de gasten keerden rond 23.00 uur voldaan terug naar huis.

WOR 3.jpg

Uit de reacties is gebleken dat deze formule aanslaat. Voor de Stichting is de organisatie van een Walking Opera Dinner  goed te overzien. Dus voor de toekomst is deze formule voor meerdere avonden te herhalen al dan niet in samenwerking met andere partijen. Op deze wijze hoopt de Stichting Opera een bijdrage te leveren aan het culturele leven in Leusden en de regio.

alleen gras

Fotografie: Gerard Kamp

%d bloggers liken dit: