Het verhaal

 

MIDSUMMER DREAM – HET VERHAAL 

Midsummer Dream is losjes gebaseerd op ‘A Midsummer Nights Dream’, een romantische komedie van William Shakespeare uit 1595.

SYNOPSIS

Het oorspronkelijke verhaal kent verschillende verhaallijnen met verschillende verliefde paren. In MIDSUMMER DREAM is gekozen voor de verhaallijn van Oberon en zijn geliefde Titania, koning en koningin van de feeën.

In onze versie heeft Titania, de elfenkoningin een kind dat door Oberon, koning van de faunen, wordt opgeeist. Hij is jaloers op de aandacht die zijn geliefde aan het kind schenkt en wil het jongetje opvoeden tot zijn page. Titania weigert haar kind aan hem te schenken en Oberon roept de hulp in van Puck, zijn boself.

Puck moet het sap van een toverplant halen. Als dit magische sap bij iemand in de ogen wordt gedruppeld, zal de persoon verliefd worden op het eerste levende wezen, dat hij ziet zodra hij wakker wordt.

Ondertussen zwerft er ook een drankzuchtige man door het bos; als pesterijtje verandert Puck het hoofd van deze man in een ezelskop.

Titania heeft haar kindje inmiddels naar bed gebracht en is zelf ook in slaap gevallen. Oberon bespiedt haar en druppelt zodra zij slaapt het magische sap in haar ogen. Dan stommelt de man met de ezel haar paleis binnen en valt ronkend naast haar in slaap.

 

 

%d bloggers liken dit: