Midsummer Dream

Deze opera welke in Leusden op 25, 26 en 27 augustus 2017 ten gehore wordt gebracht is gebaseerd op Midsummernightsdream, het beroemde verhaal van William Shakespeare met muziek van Henri Purcell en Mendelssohn.

De opera wordt gebracht als een muzikale belevenis op het terrein van het feeërieke Kasteel Stoutenburg in Leusden.

De opera wordt uitgevoerd met professionele solisten en wordt geregisseerd door Joke Hoolboom, artistiek leider van Holland Opera en de arrangeur/dirigent is Leonard Evers, dirigent van het Ricciotti Ensemble.

MIDSUMMER DREAM – HET VERHAAL
Midsummer Dream is losjes gebaseerd op ‘A Midsummer Nights Dream’, een romantische komedie van William Shakespeare uit 1595.

SYNOPSIS
Het oorspronkelijke verhaal kent verschillende verhaallijnen met verschillende verliefde paren. In MIDSUMMER DREAM is gekozen voor de verhaallijn van Oberon en zijn geliefde Titania, koning en koningin van de feeën.

In onze versie heeft Titania, de elfenkoningin een kind dat door Oberon, koning van de faunen, wordt opgeeist. Hij is jaloers op de aandacht die zijn geliefde aan het kind schenkt en wil het jongetje opvoeden tot zijn page. Titania weigert haar kind aan hem te schenken en Oberon roept de hulp in van Puck, zijn boself.

Puck moet het sap van een toverplant halen. Als dit magische sap bij iemand in de ogen wordt gedruppeld, zal de persoon verliefd worden op het eerste levende wezen, dat hij ziet zodra hij wakker wordt.

Ondertussen zwerft er ook een drankzuchtige man door het bos; als pesterijtje verandert Puck het hoofd van deze man in een ezelskop.

Titania heeft haar kindje inmiddels naar bed gebracht en is zelf ook in slaap gevallen. Oberon bespiedt haar en druppelt zodra zij slaapt het magische sap in haar ogen. Dan stommelt de man met de ezel haar paleis binnen en valt ronkend naast haar in slaap.

Presentatie – Diewertje Blok
Arrangeur  – Jesse Passenier
Dirigent – Raymond Honing
Regiseur – Joke Hoolboom
Donij van Doorn – Titania
Fabian Egli – als ezel
Oscar Verhaal – Oberon
Kenzo Kusud – Puck
Wishful Singing – als elven
Harmonie Lisiduna
Projectkoor Opera
Lichtontwerp – Maarten Warmerdam
Geluidontwerp – Tom Gelissen
Decorontwerp – Douwe Hibma

 

 

 

%d bloggers liken dit: