Kenzo Kusuda als Puck

De in Nederland woonachtige Japanse choreograaf/danser Kenzo Kusuda onthult de poëzie van het dansend lichaam. Kusuda neemt de toeschouwer mee naar een wereld vol fantasie. Zijn werk is bezield door een mystieke schoonheid die zich voorbij onze fysieke waarneming bevindt. Met slechts de bewegingen van het lichaam op een bijna leeg toneel is hij in staat datgene te onthullen dat onzichtbaar is.

photo-kenzo-kusuda-2-by-m.jpg

In de tijd toen hij economie/ bedrijfsadministratie studeerde en bij de grootste visafslag van de wereld in Tokyo werkte, raakte Kusuda zo gefascineerd door de dansvoorstellingen die hij bezocht dat hij besloot deze kunstvorm verder te onderzoeken. Door zijn leerproces als autodidact, ontwikkelde hij een zeer persoonlijke en intense bewegingstaal die vrijwel onmiddellijk erkenning oogstte.

IMG_2174.JPG

Sinds hij naar Nederland gebracht werd door Elshout/Handeler in 1999 is Kusuda te zien geweest in werken van verschillende choreografen en theatermakers zoals Emio Greco | PC, Boukje Schweigman, Shusaku Takeuchi, Joaquim Sabate, Dylan Newcomb, Paul Selwyn Norton, Cora Bos-Kroese (C-Scope), Katie Duck, Michael Schumacher, MAGPIE Music & Dance Company, Martin Butler, Nita Liem (Don’t Hit Mama), Karine Guizzo, DOGTROEP, Kirstie Simson, Adam Benjamin en Karina Holla, om maar en paar artiesten te noemen die allemaal gefascineerd raakten door de schijnbaar eindeloze creativiteit en fantasie waarmee Kusuda van beweging dans maakt.

%d bloggers liken dit: