Kaspar Kröner – Apollo

Kaspar

Kaspar Kröner (countertenor) studeerde altviool bij onder anderen Tabea Zimmermann en zang bij Scot Weir en Wolfram Rieger (Lied) aan de Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’ in Berlijn. Vervolgens verdiepte hij zich in de historisch georiënteerde uitvoeringspraktijk aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Rita Dams en Michael Chance.

Nu brengt hij als solist een gevarieerd repertoire van lied, oratorium en opera met muziek uit alle stijlperiodes. Naast oratoria van Bach, Händel en andere componisten heeft hij op het gebied van opera ervaring opgebouwd in opera’s van o.a. Händel (Xerxes/Arsamenes en Orlando/Medoro), Mozart (Ascanio in Alba/Ascanio) en Gluck (Orfeo ed Euridice/Orfeo).

Hij is een veelgevraagd solist voor hedendaagse muziek; zo zong hij in 2015 de wereldpremière van ‘Die Klage um Linos’ van Astrid Kruisselbrink, samen met Asko|Schönberg en Reinbert de Leeuw en in 2016 de wereldpremière van ‘72 Angels’ van Lera Auerbach, in samenwerking met het Ned. Kamerkoor olv P. Dijkstra en Raschèr Saxophone Quartet. Zijn passie voor de kamermuziek geeft hij gestalte met gevarieerde Liedprogramma’s.

Begin 2016 verscheen zijn debuut cd ‘Kaleidsoscope of Love’ met Engelse liederen uit de 16e en 20e eeuw bij het label 7 Mountain Records. (www.kasparkroener.com)

 

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: