Ineke Geleijns

Fotografie Frits van der Gronde

Pianiste Ineke Geleijns
Ineke genoot haar piano opleiding aan de Conservatoria van Utrecht en Rotterdam. Zij is een veelgevraagd lied- koor- en operabegeleidster met een grote passie voor muziektheaterproducties. Als freelance pianist/repetitor was zij jarenlang verbonden aan vele projecten van De Nationale Opera en bij diverse koren en vocale ensembles. Ook op het gebied van kamermuziek is Ineke actief en werkte ze veelvuldig samen met zowel strijkers als zangers en collega-pianisten uit o.a. Het koor van de Nationale Opera, Groot Omroepkoor, en het Nederlands Philharmonisch Orkest.
Als uitvoerend pianiste werkte ze bij “Opera della Casa” en “Het Strijkkwartet” Daarnaast vormt ze “La Sopera” (een culturele broedplaats) met diverse andere collega’s uit het vak. Vanwege haar neventalenten als actrice en theatermaker is Ineke ook regelmatig in de theaters te vinden.
Vanuit La Sopera initieert en geeft Ineke workshops en coachings op het gebied van samenspel en podiumpresentatie. Ook werkt ze voor instellingen als De Nationale Opera, Het Concertgebouw, Opera2day en het Rotterdams Filharmonisch Orkest. Als workshopleider, dirigent en muzikaal leider.
Sinds september 2019 combineert Ineke haar kennis en ervaring binnen haar baan als Programmamaker Educatie bij Nationale Opera en Ballet.

%d bloggers liken dit: