Ineke Geleijns – Repetitor

Ineke_facebookPianiste, theatermaker, workshopleider en koorleider Ineke Geleijns genoot haar opleiding (Docerend- en Uitvoerend Musicus) in Utrecht en Rotterdam en specialiseerde zich al op jonge leeftijd in het begeleiden en kamermuziek. Naast haar pianostudie bekwaamde ze zich in het vak ensembleleiding.
Ineke is een veelgevraagd freelance lied- en operabegeleidster met een grote passie voor werken in muziektheaterproducties. Ook op het gebied van kamermuziek is ze een veelgevraagd ensemblepianiste en werkte ze veelvuldig samen met zowel strijkers en zangers, als blazers en collega-pianisten.

Als uitvoerend pianist werkt ze vast bij “Opera della Casa”, “Glorious Diva’s” en vormt ze “La Sopera” met o.a. alt/mezzo Marianne Koopman. Ineke treedt op als gastpianiste bij Het Strijkkwartet en in de theaters is Ineke een veelgezien pianiste vanwege haar neventalenten als actrice en theatermaker. Zo toerde ze met vele voorstellingen langs Nederlandse theaters.

Ineke is bovendien als freelance pianist,repetitor en koorleider verbonden aan vele projecten van de afdeling educatie van De Nationale Opera en is repetitor bij koren en vocale ensembles.
Ineke initieert vele projecten die amateurs en professionals samenbrengen. Met name binnen haar eigen Stichting La Sopera.
Voor De Nationale Opera ontwikkelde ze met collega Hanne van de Vrie (Fonkeltoon) de veelgevraagde workshop “De Kleine Zeemeermin” voor lagere scholen, en maakte ze met regisseuse Marleen v.d. Wolde een opera op maat voor basisscholen. Ze maakt vast onderdeel uit van het team van workshopleiders die o.a. CKV workshops verzorgen en educatieprojecten vormgeven.
Als workshopleider werkt Ineke op regelmatige basis voor organisaties als Opera2day, Festival Who’s Next en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
Sinds 2013 is Ineke als workshopleider verbonden aan Het Concertgebouw, waar ze onder andere werkte in het artistieke team van de jubileumproductie ‘West Side Story’ in datzelfde jaar. Ze was verantwoordelijk voor het zangersensemble van aanstormend jong talent.

Ineke coacht zangers en instrumentalisten (bij voorkeur jonge talenten) en geeft vanuit haar Stichting “La Sopera” regelmatig workshops op gebied van podiumpresentatie en samenspel. Vanuit dezelfde stichting organiseert en realiseert ze concertseries i.s.m. Theaterkantoor.nl. Komend seizoen waarschijnlijk in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.