Fee Suzanne de Ruiter – Amor

Fee-1

foto – Marjolein Annegarn

De sopraan Fee Suzanne de Ruiter (1997) studeert in het tweede jaar van haar bachelor bij zangpedagoge Sasja Hunnego aan het Conservatorium van Amsterdam.
Als kind zong ze in het Nationaal Kinderkoor van Vocaal Talent Nederland, waarmee ze optrad, onder leiding van prominente dirigenten,  in concertzalen verspreid over Nederland met werken uit allerlei verschillende stijlperiodes.

Fee Suzanne treedt tegenwoordig regelmatig als solist op, onder andere tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht, de Rotterdamse Operadagen, het Spring Festival, Salone dell’Opera en Midzomeravond op Rhijnhof.

Afgelopen augustus heeft Fee Suzanne de rol van Amore gezongen in F. Cavalli’s opera
Il Bosco dell’Amore, geregisseerd door Jos Groenier en muzikaal begeleid door Música Temprana onder leiding van Adrián van der Spoel.

Haar volgende project is de rol van EVA in EVA’s LIED uit de opera MONTAG aus LICHT van K. Stockhausen. Deze productie is een samenwerking van het Holland Festival, de Nationale Opera, het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en de Stockhausen Stiftung für Musik.

Verder heeft Fee Suzanne in november 2017 de Classic Young Master Award en de Publieksprijs gewonnen tijdens de Meesterproef van Classic Young Masters.

%d bloggers liken dit: