Fabian Egli

Fabian Egli 29.08.16-128 HochformatDe uit Zwitserland afkomstige bariton Fabian Egli ontving zijn diploma’s aan de Musikhochschule te Luzern en de Staatlichen Opernschule te Stuttgart.
Sinds 2009 is hij werkzaam als opera- en musicalzanger in voornamelijk Duitsland en vertolkte talrijke rollen.
Zo was hij te zien als Figaro (Le Nozze di Figaro), Schaunard (La Bohème), Herr Reich (Die Lustigen Weiber von Windsor) en Che (Evita). Bij het Mecklenburgischen Landstheater, zong hij Argante en Mago in de succesvolle productie Rinaldo van de Lautten-Compagney Berlin en gasteerde hij voor twee seizoenen als Inspector Kemp aan de Oper Halle in de Duitstalige première van Young Frankenstein (Mel Brooks).
In het Theater für Niedersachsen te Hildesheim vertolkte Fabian de rol van John Jasper in het musical “The Mystery of Edwin Drood”.
Hij was onderdeel van de open-air-productie van Zigeunerbaron (als Graaf Homonay) bij de Festspiele im Schlossgarten in Neustrelitz. Bij het Zwitserse publiek is Fabian vooral gevierd om zijn vertolking van Wilhelm Tell in “Tell – das Musical” bij de Walenseebühne.
Tot 2016 was hij verbonden als vast ensemblelid van de Musikalische Komödie van de Oper Leipzig. Highlights waren de titelrol in Dracula (Wildhorn), Simon Stride und Spider in Jeckyll & Hyde, Dr. Falke (Die Fledermaus), Graf Homonay (Die Zigeunerbaron), Blechmann (Der Zauberer von Oz) en Sigismund Sülzheimer (Im Weissen Rössl).
In 2018 is Fabian ensemblelid van het 1. Marbacher Theater Festival met, naast rollen in “Emilia Galotti” en “De Kleine Prins”, de wereldpremière van zijn solo-voorstelling “Heut geh’n wir morgen erst ins Bett” met liederen uit de jaren twintig.

Fabian Egli presenteert sinds vele jaren het gerenommeerde Heilbronner Kerstcircus in Zuid-Duitsland.
In 2017 vertolkte hij de ezel in de opera ‘Midsummer Dream’ van stichting Opera Leusden.

%d bloggers liken dit: