Coert van den Berg

Fotografie Josien Herder

De Bas-Bariton Coert van den Berg begon zijn opleiding aan de Hotelschool en studeerde vervolgens Klassieke Zang.
Hij behaalde zijn Master aan de ArteZ Hogeschool voor de Kunsten, volgde lessen bij Felix Schoonenboom en vanaf het 4e studiejaar bij Cora Canne Meijer.
Na zijn afstuderen werd hij een jaar gecoacht door Alison Pearce, Royal Academy of Music Londen.

Masterclasses volgde hij onder meer bij Charlotte Margiono, Jard van Nes, Julia Hamari(Wenen), Margreet Honig en de International Course Baroque Music in Casa Mateus Portugal.
Momenteel is zijn coach Livio Gabrieli.

Als klassiek solist zong Coert veel oratoria waaronder Mozart Requiem, Haydn‘s Schöpfung en de passies en cantates van Johan Sebastiaan Bach.
Ook liedrecitals staan vaak op het programma met oa Schubert‘s Winterreise.

Verder ligt zijn hart bij opera en muziektheater. In Amsterdam werkte hij mee aan een KamerOperaProject, een produktie rond 3 korte Amerikaanse Opera‘s. Hij had de rol van Gastheer in Introductions and Goodbeyes van de Amerikaanse componist Lukas Foss.
Ook vertolkte hij de rol van Sarastro in Mozart‘s Zauberflöte, Osmin in Mozart‘s Entführung aus dem Serail en Bartolo in de Figaro. Met Theater Transparant trok hij door Belgie met Monteverdi‘s Orfeo in de rol van Caronte.

Tevens is Coert al een aantal jaar verbonden als 2e Bas aan het Groot Omroepkoor olv Benjamin Goodson en zong hij regelmatig met de Nederlandse Bachvereniging olv Jos van Veldhoven en Cappella Amsterdam olv Daniel Reuss.

%d bloggers liken dit: