MIDSUMMER DREAM EXPOSEERT IN DE HAMERSHOF EN INFORMATIE IN DE BIBLIOTHEEK

LEUSDEN – De kunstenaarsvereniging De Vrije Kwasten hebben de afgelopen maanden 12 prachtige schilderijen gemaakt die zijn gebaseerd op de opera Midsummer Dream die van 25 t/m 27 augustus plaatsvindt bij Kasteel Stoutenburg.

IMG_3805.JPG
De kunstenaars hebben zich met name geconcentreerd op de ezel die een belangrijke rol speelt in de opera. De kunstenaars die exposeren zijn: Christien Schipper van Valkengoed, Patrice de Jonge, Carel Wiggerman, Ad Oostveen, Bart Halkes, Ben Page, Aly van Vessem, Anneke Huurdeman, Elly van Ruitenbeek, Herald van de Breggen en Evelien Kooloos voorzitter van de Vrije Kwasten.
De 12 schilderijen worden t/m 23 augustus geëxposeerd in diverse winkels en met name bij :
• Multivlaai,
• Own Look,
• Symphony,
• Apotheek,
• Travel Company,
• Cherie Lingerie,
• Shoe traffic,
• Douglas,2x
• Adam Brandstore 2x
• Vakantie Xperts
Aan de expositie is een wedstrijdelement verbonden. Alle schilderijen zijn voorzien van een letter, die als de letters in de juiste volgorde worden gezet één woord vormen. De oplossing die men heeft kan men sturen naar info@operaleusden.nl. De prijs bestaat uit 2 VIP vrijkaarten. Bij de deelnemende winkels liggen formulieren klaar waarop alle schilderijen staan en waarop de letters als een soort 2 voor 12 quiz genoteerd kunnen worden.
De schilderijen worden ook tentoongesteld tijdens de opera dagen in augustus. De schilderijen zijn dan te koop. De kunstenaars hebben een minimumprijs verbonden aan de schilderijen en men kan hoger bieden. De hoogste bieder koopt het schilderij. De opbrengst van de schilderijen gaat naar de ezel opvang.

BIBLIOTHEEK
Vanaf begin augustus is in de bibliotheek een display gevuld met boeken, tijdschriften, Dvd’s, BluRays en CD’s over opera in het algemeen, over Shakespeare, over de Midsummer Nightdream en klassieke muziek. Zelfs wat boeken voor de jeugd. Al het materiaal kan gratis geleend worden door leden van de bibliotheek.

OPERA
De repetities voor de opera zijn in volle gang en aan de voorbereidingen wordt hard gewerkt. Voor Leusden is dit de eerste keer dat een dergelijk groot klassiek evenement in de buitenlucht plaatsvindt. De belangstelling is zo groot dat alle voorstellingen al meer dan een maand zijn uitverkocht.
Voor informatie zie http://www.operaleusden.nl

IMG_3825.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: